Wereldkampioenschappen ARDF 2012 Servie

Wereldkampioenschappen ARDF 2012 Servie
Vandaag was het voor mij de laatste wedstrijd namelijk 2m ARDF. Het is heel de week mooi en vooral droog weer geweest tot vannacht, nu ik op 2m moet jagen heeft het geregend 🙁 . Vanmorgen om 6 uur opgestaan in een dikke mist en alles lag nat, perfect om reflecties te maken op 144Mhz. En zo geschiede het ook, de zenders waren overal te horen, zowel voor achter al links en rechts. Het kwam er op aan om flink wat hoogste punten op te lopen en zoveel als mogelijk kruispeilingen te maken.
Ik diende 4 zenders te zoeken, maar heb er eentje niet kunnen vinden binnen de voorziene tijd en dat is balen. Achteraf gezien bleek ik nog goed gepresteerd te hebben, zowel bij de Belgen als bij de Nederlanders was het een slachtveld. Dick Fijlstra, Patrick de Rocker en Wilfried de Smet hebben zelfs geen enkele zender kunnen vinden en dat wil toch wat zeggen over de moeilijkheidsgraad. Het terrein was zoals alle eerdere wedstrijden een opeenvolgingen van hoogtes en laagtes, beekjes, moerasjes en ontzettend veel omver gewaaide (grote, dikke) bomen. Van lopen was dus meestal geen sprake, springen en vooral klimmen kruipen en schuiven. UITSLAG
Straks neem ik de taxi naar Ruska, daar de bus op richting Belgrado om morgenvroeg het vliegtuig te nemen naar huis. Dus dit is het laatste berichtje vanuit Kopaonik Servie.

Onze Nederlandse vrienden blijven nog iets langer want ze doen morgen mee aan de fox-o-ring. Dat zal niet gemakkelijk zijn op dit terrein, succes Dick, Jenny, Bjorn en uiteraard ook aan Jan. Bedankt voor de gezelligheid en tot binnenkort.

Jan Hoek presenteert zijn boek tijdens de openingsceremonie.
Traditionele dansen tijdens de openingsceremonie.

Volgend jaar 19th Region 1 kampioenschappen in Kudowa Zdro Polen in de Sudety Mountains.