Verslag Belgisch Kampioenschap 2010 en Fox-O-ring Maasmechelen.

Eindelijk was het zover, lang naar uitgekeken en lang voor “getraind” het Belgisch Kampioenschap 2010 in Marche-En-Famenne.
Kurt ON4CHE had zijn best gedaan om de zenders zo goed en vooral zo moeilijk mogelijk te verstoppen in dit onherbergzaam of moeten we zeggen woest gebied. Heuvels, bossen veel omvergewaaide bomen en paden die kapot getrappeld waren door hoefachtigen. Donald wist ons te vertellen dat het hier gaat over everzwijnen , reeën en herten. De laatse twee heb ik niet gezien maar de everzwijnen hebben meermaals mijn pad gekruist.
s’Morgens stond de 2m wedstrijd op de agenda. Vanaf 9u50 mochten de eerste van start gaan het was toen al meer dan 30°C. Met frisse benen en heel veel goede moed gingen we er met z’n allen welliswaar individueel tegen aan.
Al snel hadden we door dat het een heel zware wedstrijd ging worden, de heuvels en de warmte zijn wij niet gewoon en zijn moordend. Uitendelijk kan ik alle zenders vinden en binnen de voorziene 120 minuten uitprikken.
Na ongeveer 2 uur rusten, eten, drinken en nog wat uitpuffen mochten we starten aan de tweede wedstrijd van de dag, ditmaal op de 80m band, mijn lievelingsfrequentie. Op deze band is het peilen gemakkelijker, het toestel iets kleiner en draagbaarder. Maar met deze temperaturen die na de middag opliepen tot 37 à 38°C, nog maar niet te spreken over de ozondrempel die naar mijn gevoel al lang overschreden was was het lopen op dit terrein haast onmenselijk. Gelukkig was Kurt zo verstandig om de tijdslimiet te veranderen naar 140 minuten.
Ook nu weer kon ik alle zenders net binnen de voorziene tijd terugvinden, al ging het helemaal niet zoals ik had gehoopt. Het was zwaar heel zwaar.
Toegegeven een  prachtig terrein met heel veel leuke natuurlijke elementen gaande van water, modder, heuvels, goede paden, slechte paden en natuurlijk de everzwijnen en de verschrikkelijke dazen maakte van dit kampioenschap een bijzonder toffe ervaring, als training voor het WK kan dit tellen. Voor de volledige uitslag klik HIER. Foto’s klik HIER.
Maar de training voor dit weekend was nog niet ten einde. Zondag stond het Fox-O-ring kampioenschap op de kalender. Jo Somers had wederom iedereen laten verzamelen bij camping “De Salamander” in de buurt van Maasmechelen voor het opzoeken van 16 zenders.
Mijn benen waren nog stijf en de blaren van gisteren waren nog lang niet genezen integendeel alles leek wel meer pijn te doen dan de dag ervoor. Maar alle moed bijeen geraapt de loopschoenen aangetrokken, de veldflessen opgevuld en daar gingen we. Uiteindelijk 100 minuten en 13km later stond ik terug aan “de salamander”. Ik had alles gegeven wat ik nog in mij had, bleek ik 40 minuten later te zijn dan de eerste??Wauw das snel, deze Ukaïner had trouwens ook het Belgisch kampioenschap meegelopen en gewonnen en wint nu ook de Fox-O-ring.
Na afloop heb ik mezelf getrakteerd op een welgemeende plons in het zwembad gevolgd door een coupe ijs met vers fruit en een donkere Tongerlo, zalig…daar doen we het toch voor.
Iedereen van harte bedankt om mee te lopen, aanwezig te zijn en vooral de organisatoren Kurt en Jo die van dit weekend een top weekend hebben gemaakt.
Hieronder kun je de uitslag van het BK terug vinden.
Namens mijn pijnlijke benen en de blaren op de voeten tot volgend jaar.
Foto’s van de fox-O-ring klik HIER. Voor de volledige uitslag klik HIER.
Marc