2021-04-24 2m ARDF Lommel Sahara

  

Klik op de plattegrond om te vergroten.
klik op de uitslag om te vergroten.
 
 

looproute ON4FOX, GPS te laat aangezet :-O

 

2 responses to “2021-04-24 2m ARDF Lommel Sahara”

 1. ON4CHE schreef:

  Een kaart met de juiste schaal gepost:)

 2. Unknown schreef:

  Antwoord van ON4VJ, organisator van de 2m-ARDF_Lommel-Sahara_24-4-2021

  De loopkaart, opgemaakt door mij, de organisator, is “an appropriate map of the competition area” – een passende kaart van het wedstrijdgebied, zoals RULES FOR CHAMPIONSHIPS IN AMATEUR RADIO DIRECTION FINDING PART A — ORGANISATION version 2019 voorschrijft.
  In die IARU-oorschriften staat geen schaal voorgeschreven. Op de kaart, aangeboden door de organisator van de 2m-ARDF_Lommel-Sahara staat geen schaal, maar wel een juiste schaallat, weliswaar alleen met de afstanden 500 m en 1000 m. Die schaallat kan wel degelijk gebruikt worden om met behulp van een latje met daarop centimeters en millimeters afstanden te bepalen op de kaart. Wat fundamenteel is, is de afbakening van het wedstrijdgebied. Op de kaart van ON4CHE is dat absoluut niet duidelijk.

  De kaart van ON4CHE heeft overigens niet de gebruikelijke kleuren van een oriëntatieloopkaart. Het bosgebied wordt op die kaart met lichtgroen gemarkeerd en de bebouwde kom is wit. Bij een oriëntatieloopkaart is daarentegen de basiskleur wit voor goed te doorlopen bos en donkergroen voor de bebouwde kom.

  Johny, ON4VJ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.